Мијема дент - Почетна

РЕКОНСТРУКТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА

За израду надокнада бескомпромисно користимо најсавременије материјале произведене од лидера стоматолошке индустрије, а нови принципи и сазнања су наш императив!

Ту смо да Вам понудимо најадекватније решење за Вас!
ДИРЕКТНИ ИСПУНИ
Директни испуни, познатији као пломбе, представљају вид надокнаде деструисаног зубног ткива. Било да је деструкција настала од каријеса, повреде или лоших навика, испуни представљају
адекватно решење.
У ординацији МИЈЕМА ДЕНТ искључиво користимо композитне материјале водећих светских произвођача (3M, GC , IVOCLAR). Биокомпатибилност и естетски резултати које дају, чине да композити заузимају апсолутни примат када се говори о директним испунима.
ИНДИРЕКТНИ ИСПУНИ
Најчешћи представник индиректних (у лабораторији рађених) испуна је инлеј, израђен од керамике или композита. Индиковани су у случајевима када је деструкција зуба превелика за израду директних испуна- пломби. инлеји се израђују у лабораторијама, па захтевају две посете нашој ординацији. У првој посети се препарише лежиште за будућу надокнаду и узима отисак, а у следећој се инлеј цементира.
Предност инлеја се огледа у чињеници да су то врло дуготрајне и постојане надокнаде и да својим обликом и материјалом од кога су израђене, чине да зуб буде механички ојачан и до 75%.
ЕНДОДНОТСКА ТЕРАПИЈА
Ендодонтска терапија је третман инфицираног и/или инфламираног ткива пулпе зуба. унитрашњост зуба је испуњена неуроваскуларним снопом- пулпом. Када на било који начин дође до обољења пулпе, треба правовремено реаговати, како не би дошло до озбиљних компликација.
Машинска препарација канала корена зуба ендо-моторима представља најсавременије достигнуће
у свету машинске обраде канала. Стандардизовани инструменти, јасно дефинисани програми и
протокол немају алтернативу када је ендодонтски третман у питању.
ДЕНТАЛНЕ КРУНЕ И МОСТОВИ
Денталне круне су фиксне надокнаде које прекривају зубе, фиксиране адхезивним средствомцементом. У зависности од позиције зуба, количине преосталог ткива, односа са суседним зубима и зубима супротне вилице, као и од Ваших жеља, круне могу бити металокерамичке или у целости керамичке.
МАТАЛОКЕРАМИЧКЕ КРУНЕ
Ове крунице представљају употребу два материјала- метала и керамике. Да би кртост естетски савршене керамике била надокнађена, у одређеним случајевима, основа круне се израђује од племенитих легура метала. Утицај металне основе на изглед зуба је присутан, али не и очигледан, јер су металокерамичке круне, по стандардима високе естетике, индиковане за неестетску зону
(зона која није видљива, осим у терминалним позицијама усана- регија бочних зуба).
Метална основа омогућава да надокнада подноси жвачне силе у бочној регији, док керамика чини
да круне изгледају као природни зуби.
КЕРАМИЧКЕ КРУНЕ
Потпуно керамичке круне нам омогућавају савршен, али природан осмех. Својом прозирношћу,
широком палетом боја, способношћу да имитира површинску структуру зуба, кермамика је
несумњиво најбоље решење за све постављене естетске критеријуме. Једина мана је кртост, те
керамика не може самостално да надокнади бочне зубе, али је зато незаменљива у естетској зони.
ДЕНТАЛНИ МОСТОВИ
Дентални мост је фиксна надокнада недостајућег зуба, користећи суседни/е зуб/е као носаче надокнаде (потпору).
Надокнађујући недостајући зуб, дентални мостови, враћају континуитет зубног низа, што доприноси како естетици тако и функционалности Вашег стоматогнатог система!
ДЕНТАЛНЕ ПРОТЕЗЕ
Денталне протезе су мобилне надокнаде за недостајуће зубе и ткиво које окружује недостајуће зубе. Израдом денталних протеза настојимо да поред нормалне функције стоматогнатог система, нашим пацијентима повратимо осмех на лице и допринесемо њиховом млађем и здравијем изгледу.
ТОТАЛНА ПРОТЕЗА
Тоталне протезе подразумевају мобилне надокнаде намењена безубим пацијенатима, односно пацијенатима без и једног зуба.
Тотална протеза састоји се из гарнитуре зуба и акрилатне плоче која их носи.
ПАРЦИЈАЛНЕ ПРОТЕЗЕ
Овај вид мобилне надокнаде намењен је пацијентима којима недостаје више зуба, али нису изгубили све зубе.
Парцијалне протезе се такође састоје од гарнитуре зуба и акрилатне плоче, али имају и додатне елементе за ретенцију и стабилизацију, као и од скелета протезе изграђен од легура, који се често
примењује.
Посебан тип парцијалних протеза су тзв. Deflex протезе, израђене од термопластичног полиамида који омогућава добијање полу флексибилне, полу-ригидне протезе. Ове протезе обезбеђују велики
комфор и лако привикавање пацијената.

КОЗМЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА

БЕЉЕЊЕ ЗУБА
Временом зуби могу изгубит своју белину. Узроци губитка боје и појаве наслага су многобројни, као што су: старење, цигарете, кафа, вино, чај, сокови, бобичасто воће и још велики број различитих намирница и навика.
У ординацији МИЈЕМА ДЕНТ постоје два решења:
1. Техника ординацијског бељења
2. Техника кућног бељења

ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

У нашој ординацији изводимо следеће орално-хируршке интервенције:
ЕКСТРАКЦИЈА (ВАЂЕЊЕ) ЗУБА
У зависности од тога да ли је зуб потпуно/делимично изникао или је „заробљен“ испод десни или
коштаног ткива, разликују се два типа екстракције- уобичајени тип и хируршки тип.
ЕКСТРАКЦИЈА УМЊАКА
АПИКОТОМИЈА
Понекад услед неадекватног ендодонтског третмана или услед специфичне структуре канала корена зуба, долази до појаве инфекције и појаве инфламаторних процеса око врха корена зуба.
Ресекцијом врха корена и киретажом самог инфламаторног процеса уклања се узрочник инфекције и спречава се даљи њен напредак.
ФРЕНЕКТОМИЈА

ДЕЧЈА СТОМАТОЛОГИЈА

УПОЗНАВАЊЕ СА ОКОЛИНОМ
Правовремено упознавање детета са амбијентом и особљем стоматолошке ординације, кључно је у формирању става детета како према стоматологу тако и према каснијим третманима.
Саветујемо и апелујемо на све родитеље да своју децу доведу на „упознавање“ и „дружење“ са својим терапеутом, већ у узрасту од 3 године, и када нема потреба за неком стоматолошком интервенцијом. На овај начин дете лакше превазилази страх према стоматолошкој пракси.
ПРОФИЛАКТИЧКЕ МЕРЕ
Заливање јамица и фисура- апликовањем специјалних композитних материјала у пукотинасте просторе на гризним површинама бочних зуба смањује могућност настанка каријесне лезије.
Локално апликовање флуорида- захваљујући отпуштању флуорових јона, овај вид терапије позитивно утиче на процесе реминерализације зубне глеђи и спречава настанак и развитак каријесне лезије, али и смањује осетљивост хиперсензитивних зуба.
РАНА ДИЈАГНОЗА КАРИЈЕСА